Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλήρης αναβάθμιση της ΜΕΘ στην κλινική Γένεσις

Η κλινική του ομίλου Euromedica προχώρησε σε πλήρη αναβάθμιση της ΜΕΘ Ενηλίκων - Οι επόμενοι στόχοι

Σε πλήρη αναβάθμιση της Πολυδύναμης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ενηλίκων προχώρησε η ΓΕΝΕΣΙΣ γενική κλινική, μέλος του ομίλου Euromedica, στη Θεσσαλονίκη. Εγκαταστάθηκε νέος, σύγχρονος εξοπλισμός, άλλαξε η επιστημονική διεύθυνση και ανανεώθηκε το ιατρονοσηλευτικό της δυναμικό με έμπειρο προσωπικό, με σκοπό να προσφέρει υψηλού επιπέδου εντατική θεραπεία και ασφάλεια σε όλα τα περιστατικά, όλων των ειδικοτήτων του Γένεσις.

Η Γένεσις, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε τη λειτουργία της ως μαιευτική, γυναικολογική, χειρουργική κλινική, κατακτώντας κορυφαία θέση στη Βόρεια Ελλάδα. Πλέον έχει μετεξελιχθεί σε γενική κλινική.

Η ΜΕΘ, που διαθέτει 6 κλίνες, καλύπτεται στις βασικές ειδικότητες με εφημερεύοντες ιατρούς όλο το 24ωρο. Ο εξοπλισμός της με απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (μαγνητικό τομογράφο 1,5Τ, αξονικό τομογράφο 128 τομών κλπ), οι πλήρως ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες 3D, 4K και η συνεργασία με καταξιωμένους γιατρούς συνεργάτες όλων των ειδικοτήτων εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη.

Επιστημονικά υπεύθυνη ανέλαβε πρόσφατα η αναισθησιολόγος-εντατικολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής ΑΠΘ κα Χρύσα Πουρζιτάκη.
 
Ταυτόχρονα, η Γένεσις διατηρεί τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) 3 επιπέδων, που μαζί με τη ΜΕΘ προσφέρουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια, καθώς και υπηρεσίες σε μία σειρά περιστατικών.
 
Στο πλαίσιο του εν εξελίξει επενδυτικού προγράμματος, σύντομα στη ΓΕΝΕΣΙΣ Γενική Κλινική θα λειτουργήσουν νέα τμήματα, όπως Γαστρεντερολογικό και Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας,  που θα φέρουν την Κλινική στο επίκεντρο των εξελίξεων της δευτεροβάθμιας υγείας στη Βόρεια  Ελλάδα.
 
«Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της το 2004 ως σήμερα, η Κλινική Γένεσις επενδύει στην ιατροτεχνολογική πρωτοπορία, σε κτιριακές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, σε έμπειρους ιατρούς και επιστημονικό – νοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη φροντίδα των ασθενών και στη  συνολική ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.