Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
x

ΠΟΕΔΗΝ: ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Για σημαντικές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Λήμνου κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σε ανακοίνωσή της περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση.

Σε Κέντρο Διακομιδών έχει μετατραπεί το νοσοκομείο Λήμνου, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων Ιατρικού προσωπικού, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει οτι «η Παθολογική Κλινική λειτουργεί χωρίς κανένα Παθολόγο Ιατρό του ΕΣΥ. Καλύπτεται από τρείς Ιδιώτες που εργάζονται εκ περιτροπής με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Πληρώνονται αδρά. 250 ευρώ μικτά ημερησίως.

»Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καλύπτεται από Αγροτικούς Ιατρούς και κάποιες φορές από Γενικό Ιατρό.

»Αναισθησιολόγος Ιατρός του ΕΣΥ δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο καλύπτεται από δύο Αναισθησιολόγους εκ περιτροπής εκ των οποίων ο ένας Ιδιώτης με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και ο άλλος με μετακίνηση από άλλο Νοσοκομείο.

»Λειτουργεί Ογκολογική Κλινική χωρίς Ογκολόγο. Η μοναδική Ογκολόγος απουσιάζει δικαιολογημένα πολύ καιρό.

»Χειρουργική Κλινική λειτουργεί με έναν χειρουργό ηλικιωμένο».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το φαρμακείο του νοσοκομείο δεν διαθέτει φαρμακοποιό και λειτουργεί με μία βοηθό».

«Ο χώρος που διαμορφώθηκε για λειτουργία ΜΕΘ μετατρέπεται σε Ψυχιατρική Κλινική χωρίς όμως να λειτουργεί Ψυχιατρική κλινική παρά μόνο ιατρείο. Η λειτουργία του Οφθαλμολογικού χειρουργείου – κλινική διακόπηκε τον Δεκέμβριο του 2016, επειδή παρουσιάστηκε επιμόλυνση σε ασθενή που χειρουργήθηκε για καταρράκτη, πέντε ημέρες μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο. Το μικρόβιο αυτό ευθύνεται συνήθως για Νοσοκομειακές Λοιμώξεις όπως παραδέχεται ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου σε σχετικό Δελτίο Τύπου που σας κοινοποιούμε», υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το Πολυϊατρείο του Μούδρου λειτουργεί μόνο με Αγροτικούς Ιατρούς αν και βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από το Νοσοκομείο. Δεσμεύτηκαν ότι θα στελεχωθεί με Ιατρούς ειδικοτήτων αλλά ψέματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ