Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (φωτο)

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα πατώματα του νοσοκομείου κατάντησαν εστίες Νοσοκομειακών μικροβίων.

Μια τραγική εικόνα περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα διασυνδετήρια τούνελ μεταξύ των τριών κτηρίων του νοσοκομείου μπάζουν νερά όταν βρέχει με αποτέλεσμα τα πατώματα να έχουν καταστραφεί και ότι αγνοείται η τύχη του παλαιού ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος.

«[Νερά] μπαίνουν από το τούνελ και τρέχουν σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου. Στάζουν νερά στους διαδρόμους του Νοσοκομείου έξω από κλινικές και τα εργαστήρια. Σε όλους τους ορόφους. Μαζεύουν οι εργαζόμενοι τα νερά με τις λεκάνες. Τα νερά αχρήστευσαν τα ειδικά πατώματα του Νοσοκομείου τα οποία κατάντησαν εστίες Νοσοκομειακών μικροβίων» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναφορικά με το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, η Ομοσπονδία τονίζει ότι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Νιάρχου για δωρεά ενός νέου γραμμικού επιταχυντή, το οποίο με μεγάλη καθυστέρηση το παρέλαβε.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται ωστόσο τι έκανε η διοίκηση με το παλαιό μηχάνημα. «Πέταξε το παλαιό και στον ίδιο χώρο εγκατέστησε το καινούργιο της δωρεάς. Το παλαιό εμφάνιζε βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης αλλά λειτουργούσε. Θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Πολάκης», τόνισε η Ομοσπονδία.