Skip to main content

Πωλητήρια σε μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες

Η μία μετά την άλλη, μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες βγαίνουν προς πώληση, το τελευταίο διάστημα. Ένα deal που έγινε κι ένα που ετοιμάζεται.

Η μία μετά την άλλη, μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες, βγαίνουν προς πώληση, το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ολοκληρώθηκε το deal πώλησης του ιδιωτικού νοσοκομείου Metropolitan στο fund CVC Capital Partners, έναντι, όπως λένε οι πληροφορίες περίπου 80 εκατ. ευρώ, για μερίδιο μετοχών περίπου 70%.

Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικά στον ευρωπαϊκό τομέα των ιδιωτικών κλινικών, ενώ τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια.

Κι αμέσως, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, το επόμενο μεγάλο deal στον συγκεκριμένο κλάδο, θα αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» Η απόφαση του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, που έχει τον έλεγχο του για την πώληση του,  είτε μόνο του, είτε ως πακέτο με άλλη κλινική, θα πρέπει να θεωρείται οριστική.

Οι πληροφορίες λένε ότι δύο από τους μετόχους του Metropolitan που πούλησαν, θα «μπουν» δυνατά στην περίπτωση του «Ντυνάν». Αλλά δεν θα είναι οι μοναδικοί. Για το ίδιο νοσοκομείο ζητά πληροφορίες και το CVC που, όπως προαναφέρθηκε αγόρασε το Metropolitan, αλλά και όχι μόνο.