Skip to main content

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά

Με συνθήματα κατά των προωθούμενων μέτρων τα συλλαλητήρια - ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου

Τα συνθήματα ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά και στα προωθούμενα μέτρα κυριάρχησαν στο απεργιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ακολούθησε πορεία προς την Βουλή όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα, φωνάζοντας συνθήματα.

Απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Όπως τονίστηκε στις ομιλίες στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, η φετινή Πρωτομαγιά «βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας, σε θέση μάχης και για την προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν συρρικνωθεί».

Οι ομιλητές επισήμαναν ακόμη ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι «με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα» που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση και τα οποία «θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών».

«Η σημερινή ημέρα μνήμης είναι και αφετηρία αγώνων ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν σε μεγάλη ανεργία, ύφεση και αποδόμηση του ασφαλιστικού» δήλωσε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

«Με αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο, γι' αυτό πρέπει να τα διεκδικούμε συνεχώς με ξεκίνημα τη σημερινή ημέρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 17 Μαΐου.