Skip to main content

Πόροι 85 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία για την πολιτιστική κληρονομιά

Συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Μια σειρά έργων που αφορούν τον Πολιτισμό που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αξιοποιηθούν συνολικά 85 εκατ. ευρω για την πολιτιστική μας κληρονομιά, δηλαδή μνημεία κ.α. αλλά και τον σύγχρονο Πολιτισμό.

Μετά την συνάντηση κατά τη διάρκεια δηλώσεων ο κ.Τζιτζικώστας χαρακτήρισε την κ. Μενδώνη ως μία από τις καλύτερες υπουργούς Πολιτισμού των τελευταίων ετών καθώς και σύμμαχο της Κεντρικής Μακεδονίας και του πολιτισμού στον τόπο μας. Ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα «και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το αύριο».

«Το αύριο του πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία, την νέα προγραμματική περίοδο, το νέο ΕΣΠΑ που ξεκινάει, και τι έργα πρέπει να ενταχθούν σε κάθε περιφερειακή ενότητα» είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως ολοκληρώνονται τα έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ»

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο στην Περιφέρεια υπολογίζεται ότι "για έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονου πολιτισμού θα αξιοποιηθούν συνολικά πόροι ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ».

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς μέσα από αυτό «έχουμε διαθέσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πόρους 50 εκατομμυρίων ευρώ με σημαντικά έργα που ενισχύουν και την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό».