Skip to main content

«Πόρτα» Τσίπρα σε Λαφαζάνη: Συνάντηση μετά τις διερευνητικές εντολές

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ζήτησε από τον Αλ. τσίπρα να συναντηθούν, στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να του καταθέσει σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.