Skip to main content

Πόρτο Καρράς: Στο εξωτερικό ο Γ.Στέγγος για αναζήτηση χρηματοδότησης

Στην πιο κρίσιμη φάση εισέρχεται η προσπάθεια για αποκατάσταση της ομαλότητας στο Πόρτο Καρράς. «Αμέσως λύση» ζητούν οι τουριστικοί φορείς της Χαλκιδικής.

του Γιώργου Χατζηλίδη

Στην πιο κρίσιμη φάση εισέρχεται η προσπάθεια για αποκατάσταση της ομαλότητας στο Πόρτο Καρράς και την απρόσκοπτη λειτουργία του, κατά την  κρίσιμη, για τα έσοδα του ξενοδοχείου, περίοδο των εορτών.  

Μετά το πρωτοφανές κλίμα έντασης μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, με μηνύσεις και συλλήψεις, τις τελευταίες μέρες φαίνεται να χαμηλώνουν οι τόνοι, μετά τη συνάντηση νομικών εκπροσώπων των δύο πλευρών, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε αυτή τη συνάντηση οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν δεδουλευμένα ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, έδειξαν διατεθειμένοι να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αν πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων, αποδεχόμενοι καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου και των επιδομάτων των εποχιακών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος, Βασίλης Βασιλάκης διαβίβασε την πρόταση στην ιδιοκτησία και, με σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Στέγγος, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, της οποίας η «Πόρτο Καρράς» είναι θυγατρική, βρίσκεται στο εξωτερικό αναζητώντας τραπεζική χρηματοδότηση, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην πρόταση των εργαζομένων.

«Θέλουμε το ξενοδοχείο να λειτουργήσει στις γιορτές, αν βρεθεί λύση στο οικονομικό ζήτημα, εκτιμώ ότι θα παραμεριστούν οι προσωπικές διαφορές. Άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχουμε κάτι εναντίον του κ.Βασιλάκη ως προσώπου. Αυτό τόνισα και στο δικαστήριο», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Άγγελος Πράτσας.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση των αυτόφωρων των τριών συνδικαλιστών, αλλά και του κ.Βασιλάκη, έχει αναβληθεί για τις 20 Δεκεμβρίου, με τον κ.Πράτσα να εκφράζει την ελπίδα, μέχρι τότε, τα δύο μέρη να έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Πάντως, τουριστικοί φορείς της Χαλκιδικής ζητούν να βρεθεί αμέσως λύση, ώστε το ξενοδοχείο να λειτουργήσει κανονικά την εορταστική περίοδο και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος για δυσφήμηση του προορισμού, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνεται ούτε ένας επισκέπτης. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια έκαναν την εμφάνισή τους τις προηγούμενες μέρες, καθώς τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια, που έχουν ήδη κλείσει ή ήθελαν να κλείσουν δωμάτια για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Χαλκιδική, απευθύνονταν στην Ένωση Ξενοδόχων του νομού και εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, ρωτώντας αν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν χωρίς απρόοπτα.