Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
x

ΠΟΤΑΜΙ: Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το Ποτάμι αναγνωρίζει ότι η απόφαση του ανώτατου εκκλησιαστικού οργάνου «δεν θυμίζει σε τίποτα τα εμπρηστικά κηρύγματα του παρελθόντος»

«Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι ευθύνη της κυβέρνησης», αναφέρει το Ποτάμι με αφορμή την παρέμβαση της Εκκλησίας όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes, καθ' υπέρβασιν του ρόλου της, δυσχεραίνει την επίλυση ενός προβλήματος που διαιωνίζεται σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"».

Πάντως, το Ποτάμι αναγνωρίζει ότι η απόφαση του ανώτατου εκκλησιαστικού οργάνου «δεν θυμίζει σε τίποτα τα εμπρηστικά κηρύγματα του παρελθόντος», ενώ επισημαίνει ότι και ο αρχιεπίσκοπος δεν επιδοκιμάζει τη γραμμή των συλλαλητηρίων

«Η Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει κι έχει να διαδραματίσει περαιτέρω σημαντικό ρόλο στον δικό της τομέα. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ανεδαφικές θέσεις του παρελθόντος και τον λαϊκισμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ