Skip to main content

Πουλήθηκε τράπεζα στην Ελλάδα - Ενδιαφέρον από γνωστό ελληνικό όμιλο

Γνωστός όμιλος στην Ελλάδα είναι ο προτιμητέος συνομιλητής της αρμόδιας κυπριακής αρχής για την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά του ελληνικού Τύπου, ωστόσο συνιστά σημαντική εξέλιξη στην Ελλάδα της κρίσης. Γιατί αφορά στην πώληση τράπεζας – ή για την ακρίβεια, τραπεζικής άδειας – κάτι που δεν συμβαίνει και ...κάθε μέρα στη χώρα μας πλέον. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, ο όμιλος Βαρδινογιάννη είναι ο προτιμητέος συνομιλητής της αρμόδιας κυπριακής αρχής για την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Να σημειωθεί εδώ ότι η άδεια της τελευταίας ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Marfin.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη ήταν τελικά και ο ...μοναδικός υποψήφιος, που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά στον σχετικό διαγωνισμό. Ένα κυπριακό fund, που είχε εκφράσει αρχικά έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση, δεν μπήκε στη διαδικασία της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς, καθώς, όπως λέγεται, δεν συγκέντρωσε τα απαραίτητα κεφάλαια. Επίσης, ο έτερος ενδιαφερόμενος, η κινεζική Fosun, εδώ και καιρό, αργά αλλά σταθερά, αποσύρεται από όλες τις τοποθετήσεις της, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στην προσφορά του ομίλου Βαρδινογιάννη, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 70 – 80 εκατ ευρώ. Μένει να διευκρινισθεί στο προσεχές μέλλον. Οι Κύπριοι δεν έχουν στείλει ακόμα στον ελληνικό όμιλο την επίσημη επιστολή αποδοχής της προσφοράς. Ωστόσο, είναι θέμα χρόνου. Οπότε κατόπιν θα πληροφορηθούμε και τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος.