Skip to main content

Πράσινο φως από τράπεζες για τα 25 εκατ. ευρώ στην ΕΝΚΛΩ

Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ) φαίνεται πως γλίτωσε από το «λουκέτο», έστω και την τελευταία στιγμή. Οι υπογραφές με τις τράπεζες «έπεσαν» και το ποσό των 25 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε για την ΕΝΚΛ
Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝ.ΚΛΩ) φαίνεται πως γλίτωσε από το «λουκέτο», έστω και την τελευταία στιγμή. Η παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, «έπιασε τόπο», οι υπογραφές με τις τράπεζες «έπεσαν» και το ποσό των 25 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε για την ΕΝ.ΚΛΩ, η οποία θα αποκτήσει έτσι τη ρευστότητα την οποία επιζητούσε.

Έτσι, οι εργαζόμενοι στις μονάδες του ομίλου πρόκειται να πάρουν, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τα δεδουλευμένα τους για το 2009, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του σωματείου των Κλωστηρίων Γ΄, που εδρεύουν στη Νάουσα, Ηλίας Χαρίσης.

Ανέφερε, επίσης, πως την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη πρόκειται να εκταμιευτεί η πρώτη δόση από τις τράπεζες - το ποσό θα ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ - και στη συνέχεια, μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών, θα δοθούν και τα υπόλοιπα 12 εκατ. ευρώ.

Η συνολική οφειλή του ομίλου προς τους εργαζομένους του - συνολικά ανέρχονται σε 985 άτομα - εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 εκατ. ευρώ. Πάντως, αύριο στην Κομοτηνή, η κ. Κατσέλη θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων της εταιρίας και πρόκειται να τους ενημερώσει σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των εργοστασίων, όπως σημείωσε ο κ. Χαρίσης.