Skip to main content

PrimeHost: Ο ψηφιακός βοηθός με αέρα… AI που φέρνει πιο κοντά επισκέπτες και καταλύματα

Η PrimeHost με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, αυτοματοποιεί πλήρως την επικοινωνία μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας και των επισκεπτών

Έναν ψηφιακό βοηθό με αέρα… Τεχνητής Νοημοσύνης έχει δημιουργήσει για τους επισκέπτες καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης η PrimeHost, η start up μιας ομάδας νέων παιδιών, των αδερφών Ανδρέα και Πολύκαρπου Μελαδιανού από την Καβάλα και του Κωνσταντίνου Σκιάνη από την Άρτα.

Η PrimeHost κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να αυτοματοποιήσει πλήρως την επικοινωνία μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας και των επισκεπτών, δημιουργώντας άμεσες, καλογραμμένες και προσωποποιημένες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση του επισκέπτη που προκύπτει από την κράτηση μέχρι και την αναχώρησή του για όλα τα θέματα που μπορεί να τον απασχολήσουν, από το πώς θα έρθει στο κατάλυμα και πόσα δωμάτια έχει αυτό, μέχρι πού είναι το πιστολάκι.

Image

Για το εν λόγω εργαλείο επικοινωνίας οι δημιουργοί του αξιοποιούν πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη και το generative AI. Έτσι, όλη η επικοινωνία γίνεται σε απόλυτα φυσική γλώσσα, αφού πρακτικά μιμείται την ανθρώπινη επικοινωνία. Οι χρήστες -ξενοδόχοι, διαχειριστές ακινήτων ή ιδιώτες hosts- κερδίζουν χρόνο, μειώνουν το λειτουργικό κόστος και διασφαλίζουν την ποιότητα της επικοινωνίας. Μάλιστα, μέσω του webapp της μπορούν να καταχωρήσουν τα καταλύματά τους και να συνδεθούν άμεσα με τις πλατφόρμες κρατήσεων ή τον Channel Manager που χρησιμοποιούν.

Κάθε φορά που ένας επισκέπτης στέλνει ένα μήνυμα, μια εξατομικευμένη και καλογραμμένη άμεση απάντηση είναι έτοιμη για αποστολή. Οι χρήστες χρειάζεται μόνο να πατήσουν το κουμπί «αποστολή», αντί να συντάξουν το μήνυμα από την αρχή, ή και να αυτοματοποιήσουν πλήρως τη διαδικασία, επιτρέποντας να σταλεί η απάντηση απευθείας.

Το καινοτόμο αυτό εργαλείο θα είναι πλήρως λειτουργικό από τη νέα χρονιά, ενώ αυτή την περίοδο αναπτύσσεται και η ξενοδοχειακή version του.

Η ιδέα και το επιστημονικό background

Ο Ανδρέας, ο Πολύκαρπος και ο Κωσταντίνος, διαπιστώνοντας πως στον ανταγωνιστικό τομέα της φιλοξενίας οι ξενοδόχοι, οι διαχειριστές ακινήτων, αλλά και οι ιδιώτες hosts αντιμετωπίζουν συχνά προκλήσεις στη διατήρηση συνεπούς και υψηλής ποιότητας επικοινωνίας με τους επισκέπτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κακή επικοινωνία, δυσαρεστημένους πελάτες, αυξημένο λειτουργικό κόστος και δυνητικά απώλεια εσόδων, θέλησαν να δώσουν μια λύση. Οι παραδοσιακές μέθοδοι επικοινωνίας άλλωστε, όπως τονίζουν, απαιτούν σημαντικό χρόνο και σίγουρα ειδική επίβλεψη, ώστε να αποφεύγονται τα ανθρώπινα λάθη ειδικά σε περιόδους αυξημένης ζήτησης. «Η PrimeHost αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις παρέχοντας μια αυτοματοποιημένη, ευχάριστη και ανθρώπινη εμπειρία επικοινωνίας μέσω ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, απλοποιώντας τη διαδικασία, ελαχιστοποιώντας τα σφάλματα και ενισχύοντας την ικανοποίηση των επισκεπτών, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος και τη δέσμευση του χρόνου για τους χρήστες» σημειώνουν οι δημιουργοί της.

Image

Ο Ανδρέας Μελαδιανός, συνιδρυτής και CEO της PrimeHost, υπεύθυνος για το συγκεκριμένο project, τον καθορισμό των στόχων και την ανάπτυξη της εταιρείας, είναι απόφοιτος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και εξειδικευμένος επαγγελματίας στον τομέα της φιλοξενίας, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο και τα τμήματα κρατήσεων, ενώ από το 2019 είναι συνιδρυτής και CEO της Loft Project Athens, εταιρείας διαχείρισης τουριστικών ακινήτων.

Ο αδερφός του, Πολύκαρπος Μελαδιανός, συνιδρυτής και CTO, έχει σημαντική εμπειρία στον κλάδο ως μηχανικός NLP, με εξειδίκευση στη τεχνητή νοημοσύνη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τη μηχανική μάθηση, την εξόρυξη δεδομένων και τα νευρωνικά δίκτυα, με ιδιαίτερη εστίαση στην επεξεργασία γλώσσας. Έκανε το μεταπτυχιακό του γύρω από τα data science στην École Polytechnique και το διδακτορικό του σχετικά με την εξαγωγή γνώσης από ροές κειμένων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος Σκιάνης, R&D manager, είναι κάτοχος διδακτορικού από την École Polytechnique στο Παρίσι με αντικείμενο την κατηγοριοποίηση κειμένων με νέες μεθόδους, καθώς και ενεργός ερευνητής στους τομείς του NLP, machine learning, deep learning και data Science, με πολλές δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Επίσης, είναι συνιδρυτής της BLUAI, μιας ελληνικής εταιρείας Al που βοηθά στην ενσωμάτωση τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης σε υπηρεσίες και προϊόντα.