Skip to main content

Προ των πυλών το πρώτο Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη - Το πρόγραμμα

Ξεκινά το πρώτο Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 15 Ιουνίου, με την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα...».

Ξεκινά το πρώτο Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 15 Ιουνίου, με την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Που θα πάει αυτή η βαλίτσα...».

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περιοδεύει ανά την Ελλάδα, με τραγούδια από το σύνολο  του ρεπερτορίου της, σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Ένα πρόγραμμα απρόβλεπτο, ανατρεπτικό, με την Ελεωνόρα επί σκηνής να μοιράζεται τα τραγούδια που πάντα θέλουμε να ακούμε και να τραγουδάμε, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας βασισμένο στη μοναδική φωνή και παρουσία της. Και όπως σε κάθε εμφάνισή της, θα δώσει και θα εισπράξει αγάπη. Θα μας παρουσιάσει και αυτό το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα γεμάτο υπέροχα τραγούδια που έχουμε λατρέψει από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και όσα έχει αγαπήσει εκείνη από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Μια παράσταση με την αισθητική και τη σφραγίδα της.

Παίζουν μαζί της οι μουσικοί:

Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο/ενορχήστρωση), Κίτσος Παρασκευάς (μπάσο), Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρα), Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα), Νίκος Πασαλίδης (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).

Στις 17 Ιουνίου, η καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται με την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, «Χίλια καλώς εσμίξαμε», ενώ στις 20 Ιουνίου θα εμφανιστεί η ορχήστρα Gypsy Philharmonic Orchestra – Τσιγγάνικα βιολιά της Ουγγαρίας, με έκτακτη φιλική συμμετοχή της Μezzo Soprano Κασσάνδρας Δημοπούλου.

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά τις sold out παραστάσεις του τον χειμώνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό –στην πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία– και μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Χίλια καλώς εσμίξαμε», ανεβαίνει στο Θέατρο Δάσους την Τετάρτη 17 Ιουνίου για να ξαναζήσουμε μαζί τη μοναδική εμπειρία των live παραστάσεών του.

Ανήσυχος και πρωτοπόρος από τη μία, παραδοσιακός από την άλλη, ροκάρει με το λαούτο του σε μουσικά μονοπάτια, όπου ο ηλεκτρισμός συναντά αρχέγονους ήχους της Κρήτης.
Η παράδοση, η λαϊκή ιστορία, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, οι στιχουργοί μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχοι που τραγουδήσαμε, θα γίνουν ένα με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη, θα γίνουν ένα με τις φωνές των χιλιάδων που θα αγκαλιάσουν και πάλι αυτή τη μουσική εμπειρία.

Μαζί του οι μουσικοί:

Λευτέρης Ανδριώτης (λύρα), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Κωνσταντής Πιστιόλης (πνευστά), Θανάσης Τζίνγκοβιτς (κιθάρα), Πάνος Τόλιος (τύμπανα).

Η Gypsy Philharmonic Orchestra, η καλύτερη της Ουγγαρίας, είναι η μόνη ορχήστρα του είδους της που μεταδίδει τη μουσική σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο διασκέδασης προς το κοινό. Οι Τσιγγάνοι είναι τόσο ευαίσθητοι στη μουσική, που διαισθητικά παίζουν, σαν από ένστικτο προς το κοινό, ώστε ο θεατής να βλέπει, ακούγοντας
παράλληλα.
Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Dezső Balogh και του κορυφαίου βιολιστή Lajos Sarkozi Junior, το ρεπερτόριό τους συνδυάζει το παραδοσιακό τσιγγάνικο βιολί των Grigoras Dinicu, Ferenc Erkel, Ferraris και Vittorio Monti, –τους εκφραστές του ουγγρικού ρεπερτορίου– με τα μεγάλα έργα κλασικών συνθετών,
όπως οι Johannes Brahms, Jacques Offenbach, Pablo de Sarasate, Johann Strauss πατέρας και γιος, Peter Tchaikovsky. Όλα αριστοτεχνικά ερμηνεύονται χωρίς διαμελισμό από 90 τσιγγάνους μουσικούς από τη Βουδαπέστη, όλοι βιρτουόζοι και συναρπαστικοί.

Βιολιά, βιολοντσέλα, μπάσα, κύμβαλα και κλαρίνα, όλα ενωμένα για να μεταδώσουν σε εμάς τη μαγεία και τη συγκίνηση των τονισμών  της παράδοσης-συντριβής, αυτά που ανήκουν στους τσιγγάνους και στην εκτέλεση της τέχνης τους. Αυτή η τέχνη του στροβιλίσματος, οι αλλαγές που δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο αλλά εμπλουτίζουν τη σύνθεση, μεταφέρουν στον θεατή την ενέργεια ενός λαού που έχουν επιλέξει τη μουσική ως μια παγκόσμια γλώσσα. Ενστικτώδης σαν μια δημοφιλής βραδιά τσιγγάνων, αυστηρή σαν μια συναυλία στη Βιέννη με μαύρο σμόκιν. Μια απόλαυση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περισσότεροι από 60.000 θεατές αναμένεται να απολαύσουν σπουδαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, από αγαπημένους δημιουργούς του καλλιτεχνικού στερεώματος.

«Με το Φεστιβάλ Δάσους η Θεσσαλονίκη αποκτά τη δική της μεγάλη καλοκαιρινή διοργάνωση πολιτισμού, ένα σταυροδρόμι που φιλοδοξεί να αποτελέσει γεγονός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, και να καταστεί πόλος έλξης φίλων από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος.