Skip to main content

Στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά

Η τροπολογία προβλέπει ότι παραχωρείται στο δήμο Παύλου Μελά η έκταση 332.000 τετραγωνικών μέτρων από το στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Τον δρόμο για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο δήμο ανοίγει η τροπολογία που κατατέθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ.

Η τροπολογία προβλέπει ότι παραχωρείται στο δήμο Παύλου Μελά η έκταση 332.000 τετραγωνικών μέτρων με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας 83 διαμερισμάτων του ανωτέρου δήμου.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση σκοπός της, παραχώρηση είναι η ενσωμάτωση του χώρου αυτού στον αστικό ιστό και την κοινωνική ζωή της πόλης, ως χώρου υπερτοπικού πράσινου, αποδίδοντας κεντρικές λειτουργίες, χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής μικρής κλίμακας και την ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξή του ως τόπο πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Ο Δήμος Παύλου Μελά θα δύναται να αναπτύξει και στην συνέχεια να διαχειρίζεται όλες τις παραπάνω δραστηριότητας και υποδομές σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του απονέμει η κείμενη νομοθεσία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δείτε την αιτιολογική έκθεση εδώ