Skip to main content

Πρώην CEO της Google: Οι εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ θα είναι χάος λόγω της AI

«Οι εκλογές του 2024 θα είναι ένα χάος επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας προστατεύουν από την ψευδή τεχνητή νοημοσύνη», είπε στο CNBC

Η παραπληροφόρηση γύρω από τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, θα είναι ανεξέλεγκτη καθώς τα νέα εργαλεία έχουν κάνει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή, σύμφωνα με τον Eric Schmidt, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google. 

«Οι εκλογές του 2024 θα είναι ένα χάος επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας προστατεύουν από την ψευδή τεχνητή νοημοσύνη», είπε στο CNBC. «Δουλεύουν πάνω σε αυτό, αλλά δεν το έχουν λύσει ακόμα. Και στην πραγματικότητα, οι ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας γίνονται μικρότερες, όχι μεγαλύτερες,» τόνισε.

Ενώ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας η τεχνολογία να αποκτήσει ανθρώπινες ικανότητες, ο Schmidt τόνισε ότι «ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος είναι η παραπληροφόρηση».

Παράλληλα ο Schmidt τόνισε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να επιτρέπουν τον «ελεύθερο λόγο στους ανθρώπους, όχι τους υπολογιστές».«Αυτό που πρέπει να κάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι χρήστες και να ζητούν από τους ανθρώπους να λογοδοτούν εάν παραβιάζουν το νόμο», υπογράμμισε ο Schmidt. «Το να διαφωνούμε εσείς και εγώ σχετικά με κάτι, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον είναι δεδομένο ότι όσοι είναι απέναντι είναι άνθρωποι», κατέληξε.