Skip to main content

Πρώην διευθυντής FBI:Ο Τραμπ μου είπε να σταματήσω την έρευνα για Φλιν

Νέος κύκλος αναταραχών μετά τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Κόμεϊ - Πώς αντιδρούν οι Δημοκρατικοί - Καταγράφεται πτώση του δολαρίου

Καινούριο κύκλο αναταραχών στον Λευκό Οίκο φέρνουν οι αποκαλύψεις του υπομνήματος του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ που έφεραν στο φως οι New York Times.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημά του ο Κόμεϊ αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα που ήταν σε εξέλιξη για τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν και τις επαφές του με την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Κόμεϊ υποστηρίζει ότι τα λόγια του προέδρου στη συνάντηση ποιυ είχαν στο Οβάλ γραφείο ήταν: «Ελπίζω να το αφήσεις να περάσει».

«Ελπίζω να δεις καθαρά τα πράγματα και να αφήσεις αυτή την υπόθεση, να αφήσεις τον Φλιν να γλιτώσει. Είναι καλός άνθρωπος. Ελπίζω να μπορέσεις να παρατήσεις αυτό το θέμα», είπε ο πρόεδρος κατά το υπόμνημα το Φλιν.

Σύμφωνα με το CNN, πηγή του Λευκού Οίκου σχολιάζοντας τα παραπάνω τόνισε πως «δεν υπήρξε συζήτηση τέτοιας φύσεως».

Οι νέες αυτές πληροφορίες ήρθαν να προστεθούν στα ήδη φλέγοντα θέματα της διαρροής απόρριτων πληροφοριών από τον πρόεδρο Τραμπ στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ αναφορικά με το ISIS αλλά και την απόλυση του διευθυντή του FBI.

Αντίδραση των Δημοκρατικών

Οι Δημοκρατικοί αντιδρώντας στις παραπάνω εξελίξεις πραγαμτοποίησαν προ ολίγου συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τη δράση του Ντόναλντ Τραμπ, όπου εξέφρασαν την επιθυμία τους να διενεργηθεί έρευνα για τη νομιμότητα των πεπραγμένων του νέου προέδρου.

Τα γραφεία στοιχημάτων στηρίζουν το σενάριο να λήξει πρόωρα η θητεία του Τραμπ

Τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία δείχνουν να πιστεύουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι τώρα πλέον περισσότερο πιθανό να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο πριν από τη λήξη της θητείας του σε σύγκριση με το σενάριο να την ολοκληρώσει κανονικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το γραφείο Betfair έκανε γνωστό ότι παίχτες στοιχημάτισαν ποσό άνω των 5.000 λιρών (6.470 δολάρια) υπέρ της πρόωρης αποχώρησης του Τραμπ ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα που η ομοσπονδιακή αστυνομία διεξάγει με επίκεντρο τις διασυνδέσεις του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν με τη Ρωσία.

Στην αγορά στοιχημάτων της Βρετανίας, οι πιθανότητες που δίνονται στο σενάριο ο Τραμπ να μην καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του μειώθηκαν στο 5/6 στο Betfair, που σημαίνει ότι έχει πιθανότητες 55% να αποχωρήσει πρόωρα από τον Λευκό Οίκο.

Πτώση Δολαρίου
Η ανησυχία που προκλήθηκε λόγω της πιθανότητας να υπάρξει καθυστέρηση, λόγω των εξελίξεων, στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου των ΗΠΑ και ο ίδιος ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να αντιμετωπίσει την απειλή της πρότασης μομφής είχαν ως αποτέλεσμα να καταγράψει σημαντική πτώση το δολάριο.

Συγκεκριμένα, το δολάριο χάνει έδαφος, αγγίζοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά που είχε αγγίξει την επομένη της εκλογής Τραμπ, τον Νοέμβριο.