Skip to main content

Projects που χαλούν και projects που ετοιμάζονται

Το γεγονός ότι σε ένα μέτωπο σημειώνονται δυσκολίες, αφού παρουσιάζονται εμπόδια, δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι ο κανόνας ισχύει για όλα τα projects.

Άμεσα και πάντως μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μόνο που, όπως διευκρινίζουν συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, αν δεν διασφαλισθεί ένα ικανοποιητικό κατώτατο τίμημα, τότε θα έχει την ίδια κατάληξη με τον προηγούμενο, θα ναυαγήσει. Γι αυτό και όλα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να μπει ένας κατώτατος πήχης. Μόνο που κάπου εδώ μπαίνουν τα δύσκολα. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν ότι ξέρουν το θέμα στις λεπτομέρειες του, για να μπει κι επισήμως κάποιος πήχης, ως προς το τίμημα, θα πρέπει να αλλάξει ο σχετικός νόμος. Όπερ σημαίνει ότι δύσκολα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Ωστόσο, θα ξεκινήσει κάποια στιγμή προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Το γεγονός πάντως ότι σε ένα μέτωπο σημειώνονται δυσκολίες, αφού παρουσιάζονται εμπόδια, δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι ο κανόνας ισχύει για όλα τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κι αυτό γιατί, όπως μαθαίνουμε, είναι θέμα ημερών, για παράδειγμα, η ανακοίνωση μιας μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΗ και της γερμανικής RWE. Αν κρίνει κανείς με βάση τις διαρροές που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Με βάση το ίδιο σενάριο, θα πρόκειται για νέο deal, στο χώρο των ΑΠΕ. Κι όπως είναι φυσικό, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλο τον ενεργειακό κλάδο.  

Ο οποίος τελευταία προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Αρκεί να αναφερθεί ότι ακόμα και η ΔΕΠΑ Εμπορίου, για πρώτη φορά, ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε διαγωνισμό της ΡΑΕ για νέα ΑΠΕ, με έργο που θα αποκτήσει μέσω εξαγοράς από εταιρία του κλάδου. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, το εν λόγω έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.