Skip to main content

Προκαταρκτική εξέταση για την παραγραφή υπόθεσης αθλητικής βίας σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Η πρωτόδικη απόφαση καθυστέρησε να καθαρογραφεί 14 μήνες και ημερολογιακά η υπόθεση παραγράφηκε στις 3 Μαρτίου λόγω παρέλευσης οκταετίας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καθυστέρηση στη διεξαγωγή της δίκης που οδήγησε σε παραγραφή της υπόθεσης για τα σοβαρά επεισόδια, στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα, το 2016,  παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Υπενθυμίζεται πως οι οπαδοί που είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης 5 έως 16 μηνών για τα επεισόδια στο ντέρμπι κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού τον Μάρτιο του 2016, έμειναν τελικά ατιμώρητοι λόγω καθυστέρησης στις διαδικασίες της δικαιοσύνης. 

Η πρωτόδικη απόφαση καθυστέρησε να καθαρογραφεί 14 μήνες, με συνέπεια, παρά την επίσπευση των διαδικασιών από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, να εισαχθεί μεν η υπόθεση για να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όμως λόγω της παραβίασης κατά μία ημέρα των προθεσμιών προβλήθηκε αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που έγινε δεκτό. Έτσι ημερολογιακά η υπόθεση παραγράφηκε στις 3 Μαρτίου λόγω παρέλευσης οκταετίας.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Voria - Θεσσαλονίκη: Παραγράφηκε λόγω καθυστέρησης υπόθεση αθλητικής βίας σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός