Skip to main content

Προμήθεια οκτώ απινιδωτών σε καίριες εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ

Έχουν ήδη ξεκινήσει εκπαιδεύσεις του προσωπικού για την παροχή πρώτων βοηθειών σε συναδέλφους υπαλλήλους, συνεργάτες και συναλλασσόμενους καταναλωτές

Στην προμήθεια και τοποθέτηση απινιδωτών σε κρίσιμες εγκαταστάσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση των εργαζομένων για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τρίτους, προχώρησε η ΕΥΑΘ.

Ειδικότερα, η εταιρεία προμηθεύτηκε οκτώ αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, οι οποίοι ήδη τοποθετήθηκαν σε ισάριθμες εγκαταστάσεις με μεγάλο αριθμό εργαζομένων και συναλλασσομένων κι είναι πλήρως λειτουργικοί και διαθέσιμοι: στο κτήριο διοίκησης στην Τσιμισκή 91 (ισόγειο), στο κτήριο γραφείων της Τσιμισκή 98, στα δύο καταστήματα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην Αγγελάκη και στην 26ης Οκτωβρίου, στα συνεργεία ύδρευσης των Σφαγείων, στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, στο Κέντρο Ελέγχου Αποχέτευσης στη νέα παραλία (παλιό «Interni», νυν «Avenue») και στα συνεργεία αποχέτευσης της Πυλαίας (Νεάρχου 13). Πρόκειται για φορητούς απινιδωτές μπαταρίας, συμβατούς με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, με φωνητικές/οπτικές οδηγίες χρήσης και με ανάλυση ηλεκτροκαρδιογραφήματος, οι οποίοι και απευθύνονται σε πιθανούς χρήστες χωρίς σχετική κατάρτιση.

Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει εκπαιδεύσεις του προσωπικού για την παροχή πρώτων βοηθειών σε συναδέλφους υπαλλήλους, συνεργάτες και συναλλασσόμενους καταναλωτές. Τα σεμινάρια διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση και υλοποιούνται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί 150 εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και ακολουθούν δεκάδες άλλοι τους επόμενους μήνες.

«Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε εμπράγματα στην περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων μας. Αναγνωρίζουμε και αξιολογούμε επαγγελματικούς κινδύνους, λαμβάνουμε μέτρα για τον περιορισμό τους και καταρτίζουμε προγράμματα προληπτικής δράσης. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν έχουμε ατυχήματα κατά την εργασία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προμήθεια των απινιδωτών σε συνδυασμό με σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους. Ευχόμαστε να είναι αχρείαστα όχι μόνο για το προσωπικό, αλλά και για τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας που επισκέπτονται τα καταστήματά μας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Η ΕΥΑΘ εφαρµόζει υπεύθυνες πρακτικές διοίκησης του ανθρώπινου δυναµικού και µεριµνά για τη διαµόρφωση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος υγείας και ασφάλειας για όλους. Παρακολουθεί και ελέγχει κινδύνους, λαµβάνει προληπτικά µέτρα κατά ατυχηµάτων και επαγγελµατικών ασθενειών στους χώρους εργασίας, σύµφωνα µε τις οδηγίες του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας και στο πλαίσιο πάντα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.