Skip to main content

Προς συναντήσεις Τσίπρα με Τζιτζικώστα και Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να επισκεφθεί την περιφέρεια και τον δήμο και οι σχετικές συνεννοήσεις θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες.

Οριστικοποιήθηκε χθες το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η πρωθυπουργική επίσκεψη θα περιοριστεί αυστηρά σε όσα προβλέπει το πρωτόκολλο σχετικά με την Έκθεση, αποκλείοντας κάθε άλλη δραστηριότητα.

Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να επισκεφθεί την περιφέρεια και τον δήμο και οι σχετικές συνεννοήσεις θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα. Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ, ούτε ο κ. Τζιτζικώστας, ούτε ο κ. Μπουτάρης έχουν ενημερωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως, σε ό,τι αφορά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το δημαρχείο καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο επισκέψεις του, η μία μάλιστα το 2014, στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές και παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Πηγή από την Βασιλίσσης Όλγας δήλωσε στη Voria.gr ότι, σε περίπτωση που τελικώς επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας την Περιφέρεια ο κ. Τζιτζικώστας θα υποδεχθεί με χαρά τον πρωθυπουργό και θα έχει την ευκαιρία να του εκθέσει εκ του σύνεγγυς τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή. 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα το διήμερο των εγκαινίων περιλαμβάνει: άφιξη το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μετάβαση στην Έκθεση και συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε., περιοδεία στα περίπτερα και στις 8 το βράδυ ομιλία προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο «Ι. Βελλίδης». Η πρωθυπουργική επίσκεψη θα κλείσει με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής. Τις προσεχείς ημέρες θα οριστικοποιηθεί εάν ο κ. Τσίπρας θα παραστεί το πρωί του Σαββάτου στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ρωσίας η οποία είναι η τιμώμενη χώρα καθώς και εάν θα απευθύνει χαιρετισμό στο ελληνορωσικό φόρουμ το οποίο διοργανώνεται εκείνο το διήμερο.