Skip to main content

Προτάσεις για «θέσεις ευθύνης» σε μια κυβέρνηση ΝΔ

Το όνομα του Αντώνη Σαμαρά παίζει για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν - Ποιος επιχειρηματίας έχει ακουστεί για υπουργική θέση

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της επόμενης κυβέρνησης – αν είναι βεβαίως της ΝΔ - για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Όλα δείχνουν ότι θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος πολύ θα ήθελε να παραμείνει για δεύτερη θητεία, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις. Το πιθανότερο είναι ότι για να κυκλοφορούν αυτού του είδους οι φήμες, προφανώς έχει γίνει κάποιας μορφής προσέγγιση μεταξύ των κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Σαμαρά. Ωστόσο, η μεταξύ τους συμφωνίας δεν φαίνεται να έχει «κλειδώσει».

Την ίδια ώρα, μια άλλη πληροφορία που έρχεται από συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές στο κόμμα της ΝΔ, αναφέρει ότι στην οδό Πειραιώς έχει συζητηθεί το όνομα ενός γνωστού επιχειρηματία για υπουργική θέση. Ο λόγος αφορά στον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, της Chipita, υπό την βασική προυπόθεση βεβαίως ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο κ. Θεοδωρόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε «λίγο χρόνο» για να το σκεφτεί και να απαντήσει. Αυτό που μαθαίνουμε εμείς ωστόσο είναι πως δεν διάκειται και τόσο θετικά στην συγκεκριμένη προοπτική.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι στον συγκεκριμένο επιχειρηματία έχουν προταθεί κατά καιρούς διάφορες θέσεις ευθύνης (πχ πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων). Η απάντηση του, ωστόσο, είναι τελικώς αρνητική. Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο που φέρεται να έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο όνομα, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα σχετικό γνωστό. Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως θα αφορά σε κάποιο από τα λεγόμενα παραγωγικά.