Skip to main content

Προβλήματα με πτήσεις στο «Μακεδονία» εξαιτίας της καταιγίδας (φωτο)

Εξαιτίας των αστραπών απαγορεύτηκε ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις

Ταλαιπωρία προκάλεσε στους επιβάτες, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», η έντονη καταιγίδα και οι αστραπές που έπεσαν στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αστραπών απαγορεύτηκε ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr, ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, «για λόγους ασφαλείας, όταν υπάρχουν ηλεκτρικές καταιγίδες, απαγορεύεται ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών. Αυτό έγινε και σήμερα από τις 20.00 έως τις 21.25».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καθυστερήσεις σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν ακόμα και τα 40 λεπτά. Ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport εκτίμησε ότι αργότερα το βράδυ του Σαββάτου θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις πτήσεις.

Πάντως για αρκετή ώρα το απόγευμα του Σαββάτου εξαιτίας των καθυστερήσεων αρκετοί επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν και έμειναν εγκλωβισμένοι στους χώρους του αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι ανάλογο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στις 10 Μαϊου με την ισχυρή βροχόπτωση και τις αστραπές που είχαν πέσει στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία από το facebook από τον Ανδρέα Κουράκη