Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
x

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ΣΒΩΛΟΥ ΚΑΙ Λ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Επειδή απαιτείται η χρήση βυτίου με ψεκαστική αντλία συστήνεται η προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων.

Σε επαναληπτικούς ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα στις δενδροστοιχίες των οδών Τσιμισκή, Σβώλου και Λεωφ. Στρατού, θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, αύριο Τρίτη 25, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, με στόχο την αντιμετώπιση εντομολογικών ασθενειών.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα εκτελούνται από τις 23.00 έως τις 6 το πρωί και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Επειδή απαιτείται η χρήση βυτίου με ψεκαστική αντλία ώστε να γίνει καλύτερη διαβροχή των δένδρων από τον δήμο συστήνεται η προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη συγκεκριμένη εντομολογική προσβολή που παρατηρείται κυρίως στα δένδρα του είδους Φτελιά ή Καραγάτσι, προχωράει στη χρήση βιολογικών μη τοξικών σκευασμάτων. Μάλιστα για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος είχε προηγηθεί το μήνα Απρίλιο τοποθέτηση στον κορμό και σε βραχίονες των δένδρων ειδικών ταινιών παγίδευσης των εντόμων έτσι ώστε να ελεγχθούν οι πληθυσμοί και να μειωθεί η ένταση της προσβολής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ