Skip to main content

Ψηφίζουν Χαλκιδική οι Σέρβοι τουρίστες για ακόμα ένα καλοκαίρι

Το 2022 ήταν εξαιρετική η αύξηση των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα , άνοιξε της πύλες της για 45η φορά, η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσαν η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Όλγα Κεφαλογιάννη και ο προέδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στις 21 Φεβρουαρίου 2024, παραμονή της επίσημης έναρξης των εργασιών της έκθεσης.

Η έναρξη των εργασιών για τους συμμετέχοντες στην IFT, ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Όπως κάθε χρόνο ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση, με εκπρόσωπο και δικό του booth μέσα στο περίπτερο του EOT, όπου καταγράφηκε ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον τόσο από Σέρβους πολίτες όσο και από ΜΜΕ της χώρας. Για το λαό της Σερβίας είναι γεγονός ότι η Χαλκιδική εντάσσεται στους πλέον δημοφιλής προορισμούς τόσο για διακοπές όσο και για την αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 42.435 ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης κατά τη διάρκεια της 4ήμερης λειτουργίας της.

Το 2022 ήταν εξαιρετική η αύξηση των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση 115,1% στις αφίξεις και 110,7% στις διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το 2021. Για το 2024 προβλέπεται τεράστια ζήτηση για διακοπές στην Χαλκιδική, αγνοώντας όπως χαρακτηριστικά τόνισαν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων και μεμονωμένων πελατών, τις τυχόν καθυστερήσεις λόγω των έργων για το fly over.

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια που κατέβαλε ο ΤΟΧ ήταν οι ξενοδόχοι και τα στελέχη τους, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και camping οι οποίοι βρέθηκαν στην έκθεση και έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους για την προβολή του προορισμού, με την αμέριστη βοήθεια των στελεχών του ΕΟΤ.

 Στην IFT το παρόν έδωσε και η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Αικατερίνη Ζωγράφου ως επίσημος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Σε συνέντευξη που δόθηκε σε τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης της Σερβίας η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Υπάρχει διαχρονικά μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δυο λαών, Σέρβων και Ελλήνων. Μια σχέση με κοινά πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία που εδράζεται σε αμοιβαία κατανόηση και  κοινούς στόχους. Φέτος, εμείς στη Χαλκιδική, ενός από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς διακοπών για τους Σέρβους, είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε και πάλι τους Σέρβους τουρίστες που φαίνεται πλέον να στρέφονται και σε άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πέραν του μοτίβου «ήλιος – θάλασσα».