Skip to main content

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη δύο ατόμων - Είχαν 3.800 πακέτα με λαθραία τσιγάρα

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 29χρονος αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, καθώς είχε στην κατοχή του 1.690 πακέτα τσιγάρα για τα οποία δεν είχε καταβάλει τους νόμιμους φόρους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, έλεγχος στον 29χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.690 πακέτα τσιγάρων και ποσότητα καπνού, βάρους έξι κιλών και 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί.

Στην ίδια περιοχή, συνελήφθη και ένας 61χρονος αλλοδαπός χθες το μεσημέρι, επίσης για παράβαση νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς έλεγχος στον 61χρονο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.200 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού και στις δύο περιπτώσεις θα αποσταλούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, ώστε να προσδιοριστούν οι σχετικοί δασμοί, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.