Skip to main content

Πυρήνες της Φωτιάς: «Ο 45χρονος είχε σχέση με ανθρώπους της Greek Mafia, απειλείτο από μέλη της»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, έγινε καταγγελία πως οι δύο ΟΥΚάδες διοχέτευαν με όπλα το πρώην στέλεχος των Πυρήνων

To κουβάρι της υπόθεσης των συλλήψεων των τεσσάρων ατόμων που εντοπίστηκαν με όπλα και εκρηκτικά ξετύλιξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως είπε, η έρευνα ξεκίνησε όταν έγινε καταγγελία στο τμήμα Εκβιαστών πως οι δύο ΟΥΚάδες διοχέτευαν με όπλα πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς, που φοβόταν για τη ζωή του.

Ο 45χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση και είχε βγει με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, «είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με αρκετούς ανθρώπους της Greek Mafia», όμως φαίνεται πως απειλείτο από τα μέλη της.

Μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια των ΟΥΚάδων, βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών. Τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως τα ίχνη ήταν υπολείμματα από εκπαίδευση που έκαναν στο Σώμα. Σύμφωνα όμως, με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, «το Πολεμικό Ναυτικό είπε δεν κάνει χρήση εκρηκτικών».

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ναυτοδικείο.

Όπως είπε , τέλος, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, «και οι δύο ΟΥΚάδες είναι με ποινικό παρελθόν, ο ένας για ναρκωτικά και ο άλλος για ξυλοδαρμούς», ωστόσο, «η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, δεν μπορούμε να την κρίνουμε».