Skip to main content

Πυροβολισμοί κατά εμπορικού πλοίου ανοικτά της Υεμένης

Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου, χωρίς ευτυχώς ζημιές ή τραυματισμούς, καταγράφεται το πρωί της Πέμπτης

Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου, χωρίς ευτυχώς ζημιές ή τραυματισμούς, καταγράφεται ανοικτά της Υεμένης το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Όπως αναφέρεται, σημειώθηκαν βολές από μικρό σκάφος (πιθανότατα κάποιο φουσκωτό) κατά εμπορικού πλοίου, που δεν κατονομάζεται, περίπου 109 ναυτικά μίλια νοτίως του Νιστούν στην Υεμένη.

Τέσσερις ένοπλοι από τη βάρκα έβαλαν κατά του εμπορικού, χωρίς να πετύχουν κάποιον από το πλήρωμά του.

Το πλοίο απάντησε με βολές του προσωπικού ασφαλείας κατά της βάρκας, και κατόπιν ανέπτυξε ταχύτητα και απέφυγε τις βολές, όπως το ίδιο ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί στο πλήρωμα ή ζημιές στο πλοίο.

Είναι η πολλοστή φορά που βάλλεται πλοίο στην ευρύτερη περιοχή κοντά στην Υεμένη, αλλά μία από τις λίγες που η επίθεση αυτή γίνεται με τουφέκια από βάρκα που προσέγγισε το εμπορικό.

Η υπηρεσία Θαλάσσιων Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε το ίδιο περιστατικό την Πέμπτη.

Οι Χούθι της Υεμένης έχουν απειλήσει να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους κατά της ναυτιλίας στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Η ευθυγραμμισμένη με το Ιράν ομάδα επιτίθεται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Σομαλοί πειρατές δραστηριοποιούνται επίσης στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, εκμεταλλευόμενοι την απόσπαση της προσοχής που παρέχεται από τα χτυπήματα των Χούθι στο βορρά, με περισσότερες από 20 απόπειρες πειρατείας από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στελέχη του ναυτιλιακού τομέα.

Πηγή: Reuters