Skip to main content

Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες σε πανεπιστήμιο της Πράγας - Οι αρχές σκότωσαν τον δράστη (vids)

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στο σημείο υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», τονίζουν οι αρχές της Τσεχίας

Πανικός προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πράγας, λόγω πυροβολισμών στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης εξουδετερώθηκε.  «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν. «Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης» πρόσθεσε.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media, δείχνουν πολίτες να τρέχουν έντρομοι στη Γέφυρα του Καρόλου και σε άλλα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας. Οι αρχές ανέφεραν ότι ολόκληρη η πλατεία Γιάνα Πάλαχ και η γύρω περιοχή έκλεισαν για λόγους ασφαλείας.

 

«Αυτήν τη στιγμή σπεύδουμε να ελέγξουμε αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ», αναφέρει στην ανάρτησή της η αστυνομία της Τσεχίας για το αιματηρό περιστατικό στην Πράγα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στο σημείο υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», συμπληρώνει η τσέχικη αστυνομία στην ανάρτησή της και καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από τη γύρω περιοχή.

Φυσικά, οι Αρχές έχουν αποκλείσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους και πραγματοποιούν έρευνες.