Skip to main content

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ», λέει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά το κείμενο της «Ομπρέλας»

Κρίση δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας και λίγη ώρα αφότου κυκλοφόρησε το κείμενο της «Ομπρέλας», ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε εκτός κόμματος τους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη.

Διαβάστε σχετικάΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο με άρωμα διάσπασης από την «Ομπρέλα» - Πυρά σε Κασσελάκη αλλά και Τσίπρα

Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει πως συγκεκριμένα στελέχη,«εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει με έμφαση πως «αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή».

Αναφέρει ονομαστικά τους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη, λέγοντας πως «επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».


Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη


Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.
Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.
Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.
Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:
Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Βίτσας έκανε λόγο για «τη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ» και για ώρα «αποφάσεων», ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία νέου κόμματος.

«Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο, δεν θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ''Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά'', σας έδωσα και τίτλο για το πώς θεωρώ εγώ ότι θα πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα, αυτό το πολιτικό μόρφωμα, αυτό το πολιτικό κόμμα, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο», είπε.

Ο Νίκος Φίλης επίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη προανήγγειλε πως θα θέσει στην Κεντρική Επιτροπή θέμα ηγεσία του κόμματος. «Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα για όσα λέει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής τάξης για όσα λέει», ανέφερε, ενώ  ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «σταλινικές απόψεις» σχολιάζοντας το «τελεσίγραφο» Κασσελάκη μέσω της συνέντευξης στον «Εθνικό Κήρυκα».

«Ολα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν βίαια και μονομερώς», λέει η «Ομπρέλα»

Αργά το βράδυ σε κείμενο το οποίο το οποίο υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζεται η ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, ενώ πυρά εξαπολύονται προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ολα όσα γνωρίζαμε για τη φυσιογνωμία και τις κοινωνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, αλλάζουν βίαια και μονομερώς», επισημαίνεται. Παράλληλα, γίνεται λόγος για «απαράδεκτες» αλλαγές στο καταστατικό, «τις οποίες δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε, παρότι δώσαμε μάχη», ενώ σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται ολοκληρωτικά σε «απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη, με τη συναίνεσή του οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε ένα απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

«Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της», ξεκαθαρίζουν οι υπογράφοντες και προσθέτουν: «Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη».