Skip to main content

Ραγκούσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι «μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο που χάραξαν οι εκλογές του Ο
Διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σημειώνοντας ότι «μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο που χάραξαν οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και επιβεβαίωσαν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010».

Όπως τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, τα παραπάνω «οφείλουν να τα αντιληφθούν όλοι όσοι φαντάζονται ότι υπάρχουν περιθώρια πολιτικής αποσταθεροποίησης». Συμπληρώνει, δε, ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προτιμά να είναι «η πρώτη που θα θυσιάσει το μέλλον της, αλλά όχι το μέλλον της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση γίνονται πράξη χωρίς καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ενώ επισημαίνει ότι το νέο μισθολόγιο σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί «ισοπέδωση, ούτε αγνόηση της ιδιαίτερης ευθύνης που συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν».

Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens λέει ότι «έρχεται η ώρα της αλήθειας για όλους και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού: «είμαστε αποφασισμένοι να ματώσουμε».