Skip to main content

Redefine: Το πρώτο pre-event του TEDxUniversityofMacedonia 2023

Η θεματική του φετινού pre-event του TEDxUniversityofMacedonia 2023 είναι το Redefine: Crossing (fine) Lines. Η αίσθηση απελευθέρωσης από παραδοσιακά όρια και η εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων

Το TEDxUniversityofMacedonia, καθώς προετοιμάζεται για το 10ο και επετειακό του event, διοργανώνει για φέτος, pre-event το οποίο θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο της απελευθέρωσης και της αμφισβήτησης.

Η θεματική του φετινού pre-event του TEDxUniversityofMacedonia 2023 είναι το Redefine: Crossing (fine) Lines. Η αίσθηση απελευθέρωσης από παραδοσιακά όρια και η εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 15 Ιουνίου στο Tsuki Skybar, Αξιού 1 & Αβέρωφ, Θεσσαλονίκη στις 19:30 δύο ομιλητές και ένα performance θα καθοδηγήσουν το κοινό σε αυτό το ταξίδι του επαναπροσδιορισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Redefine είναι εδώ για να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν τη σκέψη τους και τον εσωτερικό τους κόσμο με μια φρέσκια προοπτική και να αμφισβητήσει τις πάγιες πεποιθήσεις του κοινού για την επιτυχία ή τουλάχιστον, να δείξει τον δρόμο για την προσωπική ανάπτυξη και καινοτομία του καθενός.

Την σκηνή του Redefine θα πλαισιώσουν οι:

- Δημήτρης Ευθυμίου: ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής πιστοποιημένος στην γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Ο κ. Ευθυμίου έχει λάβει ευρεία εκπαίδευση και εποπτείες στην ψυχοφαρμακολογία στην γνωστική αναλυτική ψυχοθεραπεία καθώς και στην θεραπεία σχημάτων (schema therapy). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και είναι ο γενικός διευθυντής του ψυχοθεραπευτικού κέντρου “νους” το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη ομάδα πιστοποιημένων και εκπαιδευμένων θεραπευτών ψυχικής υγείας που καλύπτουν κάθε ανάγκη ψυχιατρικών παθήσεων.

- Illneas: Filmmaker, poet.Ο illneas είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με την τέχνη του κινηματογράφου και την ποίηση ενώ παράλληλα είναι Πολιτικός Μηχανικός. Η παρουσία του είναι κυρίως διαδικτυακή και το κοινό του αποτελείται από άτομα από κάθε γωνιά του κόσμου.Ο ρόλος του ως καλλιτέχνης στον δημόσιο λόγο όπως λέει και ο ίδιος είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους με αντιθέσεις να επιδιώκουν την "έκφραση", πιστεύοντας ότι η καλλιτεχνική σκέψη αποτελεί μία πνευματική διεργασία που ωθεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των ανθρώπων γύρω μας."

- Άρης Πάντος ( Σαξοφωνίστας) πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ, ενώ από το 2013 φοιτά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Σαξοφώνου, με καθηγητή τον Θεόφιλο Σωτηριάδη (τάξη Ανωτέρα Β΄). Έχει υπάρξει μέλος της Νεανικής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) και μαθητής κλασικού και σύγχρονου χορού. Συμμετείχε στις παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ, (όπερα ALBERT HERRING του BENJAMIN BRITTEN, (2014) και CARMEN του BIZET (2014) καθώς και σε διοργανώσεις του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης ως μέλος της ορχήστρας σαξοφώνων σε διεύθυνση του Θεόφιλου Σωτηριάδη (αφιέρωμα στην μουσική του Μίμη Πλέσσα (2017) και συνεργασία με τον Γιώργο Κατσαρό (2018), ενώ έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς σαξοφώνου.
Όλγα Αλεξίου (φωνή/ κρουστά) φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με ειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά. Έχει δώσει συναυλίες σε Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο), Θεσσαλονίκη (ΜΜΘ, ΠΑΜΑΚ), Σέρρες, Ιωάννινα, Βέροια, Ροδόπη καθώς και έχει συνεργαστεί με την  Φιλαρμονική Ορχήστρα Βέροιας, την Ορχήστρα Βιολιώνε ΠΑΜΑΚ και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

- Φίλιππος Κουζουκίδης ( κιθάρα/ κρουστά) φοιτητής στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στην δημοτική μουσική, με αρκετές live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και με ένα ακαδημαϊκό υπόβαθρο που κατακλύζεται από την αγάπη του για την μουσική έχοντας κάνει μαθήματα σολφέζ, αρμονίας και ντικτέ ενώ έχω παρακολουθήσει και αρκετά μαθήματα βυζαντινής μουσικής.

Λίγα λόγια για το TEDxUniversityofMacedonia

Το TEDxUniversityofMacedonia ένας θεσμός υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αποτελεί ανεξάρτητη διοργάνωση η οποία λειτουργεί με την άδεια του παγκόσμιου οργανισμού TED, με στόχο την διάδοση ιδεών και το έναυσμα για αλλαγή και δράση.

Φέτος το TEDxUniversityofMacedonia επιδιώκει μέσα και από την επετειακή του δυναμική ,να αναδείξει στο κοινό της πόλης την σημασία των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν και να φέρει σε επαφή διαφορετικούς κόσμους και εμπειρίες. Την αρχή λοιπόν για φέτος κάνει το Redefine .

Κλείστε θέση εδώ.