Skip to main content

Ρένα Δούρου-Αρετή Τσοχατζοπούλου στην ίδια επιτροπή

Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα αποκάλυψη για το δεξί χέρι του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, την Ρένα Δούρου, η οποία φέρεται να συνεργάζεται με την Αρετή Τσοχατζοπούλου για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα αποκάλυψη για το δεξί χέρι του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Ρένα Δούρου, η οποία φέρεται να συνεργάζεται με την Αρετή Τσοχατζοπούλου για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε και το σχετικό έγγραφο από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 21 Ιανουαρίου του 2003, και με υπογραφή του τότε υπουργού Γιώργου Λιάννη.

Στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”, αναγράφεται το όνομα της Ρένας Δούρου, αλλά και της Σοφίας Σακοράφα, δίπλα σε αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, τόσο η κ. Δούρου, όσο και η κ. Τσοχατζοπούλου κλήθηκαν να συνεργαστούν σε μια επιτροπή για το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Μαρτίου του 2003 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζονται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η κ. Δούρου είχε επαφές με τον κύκλο Τσοχατζόπουλου. Προ ημερών η εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε γράψει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η κ. Δούρου, τότε, είχε διαψεύσει τα περί συνεργασίας της με τον Άκη Τσοχατζόπουλου. «Δυστυχώς και η πολιτική, το σύμπαν ολόκληρο είναι πλέον κίτρινα. Τους υπουργούς δεν τους βάλαμε εμείς στις θέσεις τους, ούτε θα εργαζόμαστε σε έναν χώρο μόνο αν οι υπουργοί είναι της αρεσκείας μας», τόνισε η κ. Δούρου. «Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, δεν είναι του Άκη Τζοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά ανήκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», διευκρίνισε.