Skip to main content

Reuters: Σήμα για έξοδο στις αγορές με πενταετές ομόλογο

Oι τράπεζες επελέγησαν ως ανάδοχοι της έκδοσης πενταετούς ομολόγου, της πρώτης από το 2014 - Αναμένεται η έκδοση των τραπεζών

Στην πρόσληψη έξι τραπεζών ως αναδόχων της επικείμενης έκδοσης ομολόγου έχει προχωρήσει ήδη η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τράπεζες που επελέγησαν ως ανάδοχοι της έκδοσης πενταετούς ομολόγου, της πρώτης από το 2014, είναι οι Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να γίνει και εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο παραμένει ασαφές το πότε τελικά θα γίνει, καθώς αναμένεται η έγκριση των δανειστών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση των συζητήσεων «η αναμενόμενη απόπειρα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων μετά από τρία χρόνια αντιμετώπισε καθυστερήσεις, εν μέρει εξαιτίας ενός ενός ανώτατου ορίου για το ύψος του χρέους της χώρας που όρισε το ΔΝΤ».

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν αντλήθηκε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τριετή ομόλογα που αποπληρώθηκαν στις 17 Ιουλίου, ενώ άλλα 3 δισ. ευρώ είχαν αντληθεί τον Απρίλιο του 2014 από πενταετή ομόλογα, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019.