Skip to main content

Ροχανί: Οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού

Ο Ιρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η συμφωνία δεν μπορεί να ανακληθεί από μόνο μια χώρα - Δέσμευση παραμονής στο πρόγραμμα από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία

Οι ΗΠΑ είναι «πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, μετά την ομιλία Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τις απειλές περί αποχώρησης από το πρόγραμμα.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «μία από τις χειρότερες» που υπήρξαν. Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία.

Ο Ιρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να ανακληθεί από μονάχα μια χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη τηρεί τις δεσμεύσεις της σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Δέσμευση παραμονής στο πρόγραμμα από Γερμανία, Γαλλία Βρετανία

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη JCPOA (σ.σ. το ακρωνύμιο της συμφωνίας) και την πλήρη εφαρμογή της από όλες τις πλευρές» τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.