Skip to main content

Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: Αναφορές για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Ρώσων πολιτών

Η Ελλάδα ξεκίνησε να παγώνει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων πολιτών που περιλαμβάνονται στη διεθνή λίστα κυρώσεων-Τι δηλώνει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα

Ανήσυχη είναι η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα μετά από αναφορές που έλαβε από Ρώσους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, πως οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν παγώσει «χωρίς καμία προειδοποίηση ή γραπτή ειδοποίηση».

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, οικογένειες Ρώσων πολιτών στερούνται τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους», ανέφερε η πρεσβεία σε ανάρτηση στο Facebook στα ρωσικά.

Η Ελλάδα ξεκίνησε να παγώνει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων πολιτών που περιλαμβάνονται στη διεθνή λίστα κυρώσεων, η οποία έχει σταλεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας και στα ελληνικά νησιά, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως μεταφέρει η kathimerini. Επί του παρόντος, οι κατασχέσεις αφορούν μικρό αριθμό Ρώσων πολιτών. Ωστόσο, στη διεθνή λίστα κυρώσεων προστίθενται συνεχώς ονόματα Ρώσων υπηκόων.