Skip to main content

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Να σταματήσουν οι πιέσεις στο εσωτερικό των Σκοπίων

Σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη χθεσινή εισβολή στο κοινοβούλιο, κάνει λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια με την καθοδήγηση «ξένων συμβούλων».

Να σταματήσουν να ασκούν πιέσεις στο εσωτερικό των Σκοπίων και να δώσουν την δυνατότητα στις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις να καθορίσουν το μέλλον της χώρας καλεί με ανακοίνωσή του τους ξένους παράγοντες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα εισβολής διαδηλωτών στο κοινοβούλιο (δείτε εδώ).

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια που έγινε με την καθοδήγηση «ξένων συμβούλων».

«Στις 27 Απριλίου, η αντιπολίτευση, αφού έχασε με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, επιχείρησε ουσιαστικά να καταλάβει βίαια την εξουσία στην χώρα, εκλέγοντας με δική της πρωτοβουλία τον πρόεδρο της Συνέλευσης (Βουλής) παραβιάζοντας ωμά τις υπάρχουσες διαδικασίες», αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του επικρίνει την Ευρωπαίκή Ένωση και τις ΗΠΑ για την στάση που τήρησαν στα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι «οι επίσημοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρεσβευτές μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών και οι ΗΠΑ έσπευσαν χωρίς καθυστέρηση να χαιρετίσουν "τον νέο πρόεδρο", για την ακρίβεια, τον πρώην διοικητή του φιλοαλβανικού, λεγόμενου "Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού", του UCK».