Skip to main content

Σαμαράς: Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή

Πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «ψέματα που τελείωσαν».

Πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «ψέματα που τελείωσαν».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» «και να σώσουμε όλοι μαζί τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή». «Δεν μας απάντησαν ακόμα» σημειώνει ο κ. Σαμαράς, και προσθέτει: «τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της χώρας».
 
Ο κ. Σαμαράς αναφέρει πως η πρόταση ισχύει για όλους όσους θέλουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ελλάδα.

«Παραμονή στο ευρώ, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, εκτενείς ιδιωτικοποιήσεις, όχι με φοροκαταιγίδα και μεγάλο κομματικό κράτος. Αυτό που ήταν πάντα το μεγάλο "ζητούμενο" για τη χώρα, αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τώρα είναι η ώρα να ξεμπλοκάρει μια για πάντα» συμπληρώνει, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και όχι οπαδός αποτυχημένων "μοντέλων" της Λατινικής Αμερικής», τονίζει.

Σύμφωνα με όσα σημειώνει ο κ. Σαμαράς, η οικονομία της χώρας δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της ασφυξίας και ότι η κοινωνία και η δημοκρατία «δεν αντέχουν πια τα τερατώδη ψέματα που δηλητηρίασαν την κοινωνική συνοχή, τη διέσυραν στο εξωτερικό και τώρα πια διαψεύδονται με πάταγο».

Επιτίθεται παράλληλα στην κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ και τώρα φέρνει «πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε νέο μνημόνιο ή τον εφιάλτη της χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ».