Skip to main content

Σαμοθράκη: Μύθοι, μουσική και παραμύθια το σαββατοκύριακο για τα «Καβείρια 2023»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα επαναληφθεί στις 22 και 23 Αυγούστου, ενώ περιλαμβάνει και αφηγηματικό περίπατο στο πλατανόδασος του Αη Γιώργη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης, η Αction Art από τη Θεσσαλονίκη για έβδομη χρονιά, διοργανώνει τις «Μέρες Μύθων, Μουσικής και Παραμυθιών», υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων & Επαγγελματιών Θέρμων, του  Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη/Sustainable Samothraki.  

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση η οποία επιμελείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι εξαίρετοι μουσικοί Έλσα Μουρατίδου και Onur Senturk θα συμπράξουν με αφήγηση, τραγούδια και μουσική για να ζωντανέψουν μύθους, παραμύθια, θρύλους, του νησιού, της Μικράς Ασίας, της ευρύτερης περιοχής,  καθώς επίσης  παραμύθια από διάφορες χώρες με μουσική και  τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον  αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη σε συνεργασία με  τη «Βιώσιμη Σαμοθράκη».  

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 19 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης  «Θρύλοι του Τόπου μας, Παραμύθια και Μουσική» στην  πλατεία Παπά Γιώργη στη Χώρα. Πρόκειται για μια  βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, της Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, πλαισιωμένα από μουσική και τραγούδι (λύρα, σάζι).

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή 20  Αυγούστου, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης , της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου,  μύθων της αγάπης και των αστεριών, πλαισιωμένων από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου τους ντόπιους και τους επισκέπτες περιμένει η παράσταση αφήγησης «Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου», στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα. Στις 9 το βράδυ ξεκινά μια βραδιά με ιστορίες και παραμύθια από διάφορους λαούς του κόσμου, από  την Ελλάδα, την Τουρκία, την  Αρμενία, την Ιταλία, την Αφρική  με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Ο κύκλος εκδηλώσεων «Καβείρια 2023» ολοκληρώνεται την Τετάρτη 23 Αυγούστου με τον αφηγηματικό περίπατο  στο πλατανόδασος του  Αη Γιώργη. Μια βόλτα στο πλατανόδασος του Αη Γιώργη με παραμύθια και μύθους  για τα δέντρα, τα νερά, τα πλάσματα του δάσους και του ουρανού, τη Σαμοθράκη.