Skip to main content

Σε δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο πρύτανης στο ΠΑΜΑΚ - Τα αποτελέσματα

Ντέρμπι στον αυριανό επαναληπτικό γύρο για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προμηνύουν τα αποψινά αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

 

Από τις αυριανές επαναληπτικές εκλογές θα προκύψει ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αυτό προκύπτει από την καταμέτρηση των ψήφων για τους υποψηφίους πρυτάνεις η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr στον αυριανό δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, νυν αναπληρωτής πρύτανης, καθηγητής του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και ο Στέλιος Κατρανίδης, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Σπουδών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κατρανίδης έλαβε το 43,8% των ψήφων έναντι 43,3% του κ. Παπαδόπουλου, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Λάζαρος Τριάρχου, καθηγητής του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με 18,8%. Ειδικότερα, στην κάλπη όπου ψήφισαν τα μέλη ΔΕΠ οι κ. Κατρανίδης και Παπαδόπουλος ισοψήφησαν, συγκεντρώνοντας από 82 ψήφους ο καθένας, ενώ ο κ. Τριάρχου, έλαβε 19 ψήφους. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στην κάλπη των διοικητικών υπαλλήλων και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Σημειώνεται ότι η βαρύτητα της ψήφου από αυτήν την κάλπη είναι έως πέντε φορές μικρότερη σε σχέση με την κάλπη στην οποία ψηφίζουν τα μέλη ΔΕΠ.

Από τις σημερινές εκλογές θα αναδειχθούν και οι τρεις αναπληρωτές πρυτάνεις. Υπενθυμίζεται ότι τις τρεις θέσεις διεκδίκησαν τέσσερις καθηγητές, οι Ευγενία Αλεξανδροπούλου (τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής), Δημήτρης Κιρκιλής (τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών), Λήδα Στάμου και Δημήτρης Χανδράκης (τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης).