Skip to main content

Σε εσωκομματικούς ρυθμούς η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης

Τις επόμενες μέρες η νομαρχιακή συνέλευση Θεσσαλονίκης πριν την περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας στις 6 Ιουλίου.

Τις επόμενες μέρες, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Ιουλίου 2015 θα γίνει η νομαρχιακή συνέλευση Θεσσαλονίκης της ΝΔ, ως προπομπός της περιφερειακής συνδιάσκεψης που προγραμματίστηκε για τις 6 Ιουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει σε τοπικό επίπεδο η προετοιμασία για την Εθνική Συνδιάσκεψη των Αθηνών τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Αν και εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που επηρεάζει και τα τεκταινόμενα εντός ΝΔ, οι διαδικασίες για την κρίσιμη Εθνική Συνδιάσκεψη εξελίσσονται κανονικά.

Μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, να μην επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ, ωστόσο θα το κάνει στην περιφερειακή συνδιάσκεψη.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης συνεδρίασε με τη συμμετοχή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνά Σαμαντζίδη, του διευθυντή της Διοικούσας, Φίλιππου Ζαφειρίου, των προέδρων των ΝΟΔΕ, Τάσου Εμμανουηλίδη (κεντρικός τομέας), Κώστα Τσιλώνη (δυτικός τομέας) και Κυριάκου Λαζού (Β' εκλογικής περιφέρειας), της υπεύθυνης γυναικών, Μάγδας Καρακόλη, του υπεύθυνου οργάνωσης, Στέλιου Καλαποτλή και του γραμματέα Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος, Θόδωρου Μητράκα.

Η απόφαση ήταν να γίνουν μέχρι τις 6 Ιουλίου οι νομαρχιακές συνελεύσεις και να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα στον τοπικό κομματικό μηχανισμό.

Στο μεσοδιάστημα θα γίνουν και οι άλλες έξι νομαρχιακές συνελεύσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος των νομαρχιακών συνελεύσεων (που δεν αναμένεται να είναι διευρυμένες) είναι να γίνει μια αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων και γενικότερα του κλίματος που διαμορφώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ώστε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη να καταγραφεί η γενικότερη εικόνα σε κομματικό επίπεδο στην Κεντρική Μακεδονία και να γίνει η απαιτούμενη συζήτηση, μαζί με την εισήγηση που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς.

Στις νομαρχιακές συνελεύσεις αναμένεται πάντως να παραστούν και κεντρικά στελέχη, αλλά και βουλευτές της ΝΔ από κάθε νομό, όπου θα εκφράσουν τις απόψεις τους.

Την ίδια ώρα, οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό συνεχίζονται, καθώς στόχος είναι η δημιουργία μιας άλλης λειτουργίας του κόμματος σε όλα τα επίπεδα. Υπεύθυνος των οργανώσεων της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα (αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού) ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα της Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Μητράκας.

Άλλο ένα τοπικό στέλεχος, που διατέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Κίμωνας Μηταλίδης, αναλαμβάνει τις οργανώσεις Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ενώ γραμματέας Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης Στελεχών αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γραμματέας Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Φώτος.