Skip to main content

Σε ποιες επιτροπές της Βουλής συμμετέχουν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης

Οι βουλευτές ανέλαβαν καθήκοντα στις επιτροπές της νέας Βουλής - Πολυπληθής η παρουσία των «Θεσσαλονικέων» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές της νέας Βουλής και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τα νέα καθήκοντά τους. Οι τομείς στους οποίους θα εξειδικευτούν οι βουλευτές της Α' και Β' Θεσσαλονίκης έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον...

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμμετέχουν 21 βουλευτές και στις υπόλοιπες Επιτροπές συνολικά 54.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμμετέχει μόνον ένας Θεσσαλονικιός βουλευτής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο Τάσος Κουράκης (Α' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (Α' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ), η Έλενα Ράπτη (Α' Θεσσαλονίκης – ΝΔ), ο Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης – Χρυσή Αυγή), ο Γιάννης Δελής (Α' Θεσσαλονίκης – ΚΚΕ) και ο Κώστας Ζουράρης (Α' Θεσσαλονίκης – ΑΝΕΛ).

Στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχει ο Σάββας Αναστασιάδης (Β' Θεσσαλονίκης – ΝΔ).

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα οικονομικά ζητήματα, συμμετέχουν από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (Α' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ), ο Θεόδωρος Καράογλου (Β' Θεσσαλονίκης – ΝΔ) και ο Θανάσης Βαρδαλής (Β' Θεσσαλονίκης – ΚΚΕ).

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα ζητήματα των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχει ο Αριστείδης Φωκάς (Β' Θεσσαλονίκης – Ένωση Κεντρώων).

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία είναι αρμόδια για τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αλλά και για τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο Σωκράτης Φάμελλος (Β' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ), ο Κώστας Γκιουλέκας (Α' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιώργος Αρβανιτίδης (Β' Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία είναι αρμόδια για τα υπουργεία Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (Α' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ), ο Σωκράτης Φάμελλος (Β' Θεσσαλονίκης – ΣΥΡΙΖΑ), ο Σταύρος Καλαφάτης (Α' Θεσσαλονίκης – ΝΔ), ο Γιώργος Αρβανιτίδης (Β' Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Συμπαράταξη), η Κατερίνα Μάρκου (Β' Θεσσαλονίκης – Ποτάμι) και ο Γιώργος Λαζαρίδης (Β' Θεσσαλονίκης – ΑΝΕΛ).

Οι υπόλοιποι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει κυβερνητικές θέσεις και συνεπώς δε μετέχουν στις Επιτροπές.