Skip to main content

Σε ύφεση οι πλημμύρες στον Έβρο

Ύφεση των πλημμυρικών φαινομένων παρατηρείται σήμερα στον νομό Έβρου, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις αρχές για τον έλεγχο της κατάστασης.
Ύφεση των πλημμυρικών φαινομένων παρατηρείται σήμερα στον νομό Έβρου, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις αρχές για τον έλεγχο της κατάστασης.

Από το πρωί, τα τεχνικά συνεργεία επεμβαίνουν στα αναχώματα, προκειμένου να κλείσουν μικρά ρήγματα, καθώς η στάθμη των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου παρουσιάζει πτωτικές τάσεις. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής η στάθμη δεν έχει πέσει κάτω από τα όρια συναγερμού.

Μεγάλες ζημίες έχουν υποστεί αγροτικές καλλιέργειες, οικοσκευές, εμπορικές- βιοτεχνικές μονάδες σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, αποστραγγιστικά δίκτυα, αντλιοστάσια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Παράλληλα, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο από τις πλημμύρες ενημέρωσε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Ζαμπουνίδης ανέφερε ότι έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 250.000 στρέμματα, ενώ το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Μετά τη συνάντηση ο κ. Βούγιας πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, που προσέφερε οικονομική βοήθεια 50 χιλιάδων ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στους παρέβριους δήμους από τις τελευταίες πλημμύρες.

ΟΣΕ: Κανονικά τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Σουφλί

Κανονικά θα εκτελούνται από αύριο τα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ από το σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης μέχρι το Σουφλί.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας η αναστολή των δρομολογίων από το σιδηροδρομικό σταθμό Σουφλίου μέχρι το το σταθμό Δικαίων.