Skip to main content

Σεπ Μπλάτερ: Δεν θέλω να μιλήσω για σύμπτωση, αλλά…

Την ευθύνη για το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη διαφθορά και το «ξέπλυμα» χρήματος στη FIFA ανέλαβε με δηλώσεις του ο Σεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με νέες δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη για το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη διαφθορά και το «ξέπλυμα» χρήματος στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Είμαι υπεύθυνος για ότι συνέβη αλλά πρέπει να μοιραστώ την ευθύνη και με όλη την αρμόδια επιτροπή. Αυτοί που απέτυχαν, δεν είναι η πρώτη φορά που ατομικά που δεν εκπροσώπησαν σωστά τις ομοσπονδίες τους. Η FIFA έχει δημιουργήσει κοινότητες για να ελέγχει τι συμβαίνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό είναι απίθανο. Τόσα εκατομμύρια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι απίθανο να ελέγχεις τα πάντα.

Ο πρόεδρος προσπαθεί να διευθύνει το κυβερνών σχήμα του ποδοσφαίρου. Η FIFA δεν μπορεί να βολιδοσκοπεί τον καθένα, αλλά οι ομοσπονδίες οφείλουν να το κάνουν. Πρέπει να το καταλάβουμε. Δεν θέλω να μιλήσω για σύμπτωση αλλά όλο αυτό συνέβη τρεις μέρες πριν τις εκλογές, όπως και να έχει όμως πρέπει να το σκεφτούμε.

Δεν μπορούν όλοι να έχουν ηθική συμπεριφορά αφού ζούμε σε ένα κόσμο πολύ μεγάλο που είναι απίθανο να ελεγχθεί. Η FIFA έχει μετατραπεί σε εταιρία. Δεν είναι ένας οργανισμός ψαρέματος ή κολύμβησης. Έχει επέλθει ένα βαθύ σκοτάδι στο οποίο απαιτείται η συλλογική κατανόηση και σύμπραξη απ' όλους τους προέδρους των ομοσπονδιών".