Skip to main content

Serie A: Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι με την Ίντερ με απίστευτη ανατροπή (vid)

Οι περσινοί πρωταθλητές «νερατζούρι» δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και το 2-1 επανέφερε για τα καλά τη Μίλαν στη μάχη του τίτλου

Ο Ολιβιέ Ζιρού σημείωσε δύο γκολ σε τρία λεπτά και έφερε τα πάνω κάτω στο Derby della Madonnina και στη Serie A. Η Μίλαν νίκησε 2-1 την Ίντερ και μπήκε ξανά σε τροχιά τίτλου.

Ο Ολιβιέ Ζιρού αντικατέστησε τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο αρχικό σχήμα της Μίλαν και για περίπου 75 λεπτά έψαχνε συμπαίκτη να τον τροφοδοτήσει. Όταν τον βρήκε, σημείωσε δύο γκολ και έκανε την ανατροπή για τους "ροσονέρι", που πήραν τη νίκη 2-1 στο Derby della Madonnina κόντρα στην Ίντερ για την 24η αγωνιστική της Serie A.

Οι πρωταθλητές ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έστειλαν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα στο 1ο ημίχρονο. Η πρώτη δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ του Ίβαν Πέρισιτς, στη δεύτερη, στο 38ο λεπτό, ο Κροάτης εξτρέμ άνοιξε το σκορ από κόρνερ του Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος μπήκε για ακόμα μια φορά στο "μάτι" των φίλων των "ροσονέρι".

Πρωταγωνιστής του αγώνα σε αυτό το διάστημα ήταν ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε τους φιλοξενούμενους στον αγώνα. Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς χρειάστηκε μόνο μία φορά για να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση με ανάποδο χέρι σε σουτ του Σάντρο Τονάλι.

Στο 2ο ημίχρονο, οι "νερατζούρι" έδωσαν χώρο και κατοχή μπάλας στη Μίλαν, η οποία δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί, αφού είχε μηδαμινή δημιουργία στη μεσαία γραμμή. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ρίχνοντας στον αγώνα τη "χρυσή" αλλαγή του φέτος, Αλέξις Σάντσες, όμως δεν τα κατάφερε.

Στο 75ο λεπτό, ο Ζιρού έκλεψε την μπάλα από τον Χιλιανό, έδωσε πάσα και έτρεξε να μαζέψει την ασίστ του Μπραχίμ Ντίαθ και με τάκλιν να κάνει το 1-1. Ο Γάλλος δεν επαναπαύτηκε και στο 78' ντρίμπλαρε υπέροχα τον Στέφαν ντε Φράι με πλάτη στο τέρμα, γύρισε κι έκανε την ανατροπή.

Οι αποσβολωμένοι "νερατζούρι" δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και το 2-1 επανέφερε για τα καλά τη Μίλαν στη μάχη του τίτλου, αφού πλέον πλησίασε στον πόντο τους πρωτοπόρους, έστω και με παιχνίδι περισσότερο.