Skip to main content

Μπουτάρης σε Λαϊκή Ενότητα: Πάρτε δρόμο από εδώ, σας βαρέθηκα

Στελέχη της ΛΑΕ επισκέφθηκαν τον Γ.Μπουτάρη για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μην παραχωρηθεί η πλατεία Λευκού Πύργο για συγκέντρωση.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στελεχών της Λαϊκής Ενότητας που επισκέφθηκαν το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του δήμου να μην επιτρέψει τη διοργάνωση προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Όπως κατήγγειλε η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Δέσποινα Χαραλαμπίδου ο δήμαρχος όχι μόνο δεν τους δέχτηκε στο γραφείο του, αλλά φώναξε όταν οι ίδιοι επέμειναν να περάσουν μέσα και τους αποκάλεσε πρόστυχους. Η συνομιλία τους δεν κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά και τελικά τα στελέχη της ΛΑΕ αποχώρησαν άπραγα.

«Ήρθαμε να κάνουμε διάβημα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο κ. Μπουτάρη. Πέρα από την απαγόρευση, θέλουμε να καταγγείλουμε την πολύ άσχημη συμπεριφορά του κυρίου δημάρχου απέναντι στα μέλη και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, μια συμπεριφορά που φεύγει από τα όρια της προσβολής και πάει πολύ παραπέρα. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός» δήλωσε στους δημοσιογράφους η κ. Χαραλαμπίδου.

Μπουτάρης: Δε ζητάω καμιά συγνώμη. Να ζητήσουν αυτοί συγνώμη

Σε δήλωση για την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τα στελέχη της ΛΑΕ προέβη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης:

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι ο Λευκός Πύργος, η Αριστοτέλους και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δε δίνονται για κομματικές συγκεντρώσεις. Μου είπαν από τη ΛΑΕ ότι θέλουν να κάνουν τη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο. Κι εγώ θέλω να πετάω με αεροπλάνο, αλλά δεν πετάω. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δε θέλουν να γίνονται συγκεντρώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Έγιναν αλλεπάλληλες επαφές. Μου είπαν θα παρανομήσουν. Αν παρανομήσετε θα σας καταγγείλουμε απάντησα. Υπήρξαν και διάφοροι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι ήταν και αγενέστατοι. Τους είπαμε ας την κάνουν λίγα μέτρα παρακάτω στο Βασιλικό Θέατρο. Οξύνθηκαν οι τόνοι. Εγώ έχω και έναν τρόπο να λέω διάφορα όπως πάρτε δρόμο σας βαρέθηκα, μας έχετε αναστατώσει. Δε ζητάω καμιά συγγνώμη. Να ζητήσουν αυτοί συγγνώμη».