Skip to main content

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σήμερα στην πλατεία Συντάγματος

Οι παμακεδονικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες «σε συνεχή και ανένδοτο αγώνα από την Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Παρασκευής»

Συλαλλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας πραγματοποιεί στις 10.00 το πρωί στο Σύνταγμα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ το ραντεβού της Κυριακής δόθηκε στο Πισοδέρι για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ στο Σκοπιανό.

Οι παμακεδονικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες «σε συνεχή και ανένδοτο αγώνα από την Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Παρασκευής 15/06/2018 μέχρι να σταματήσει το έγκλημα που είναι υπό εξέλιξη».

Η Επιτροπή για την προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να βάλει την εθνική μας υπογραφή στην εγκληματική παραχώρηση της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας, ενταφιάζοντας τη μοναδικότητα του ονόματός μας μέσα από την εκχώρησή του στα Σκόπια».

Η Επιτροπή καλεί «όλους τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να μεταβούν την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχαν ανακοινωθεί ως τόπος συγκέντρωσης οι Πρέσπες αλλά τελικά προτιμήθηκε το Πισοδέρι διότι υπάρχει μία στοιχειώδης υποδομή για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Μάλιστα ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στη διαδήλωση, με σημείο και ώρα αναχώρησης την οδό Εγνατίας 76 στις 07.30, ενώ η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Για κράτηση θέσεων στα λεωφορεία η Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει τους πολίτες να καλούν στο 2310 244400.