Skip to main content

Συλλήψεις 34 ατόμων το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν συνολικά 34 άτομα για ναρκωτικά, διωκτικά έγγραφα, διακίνηση αλλοδαπών, λαθραία τσιγάρα και απόπειρες κλοπών στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν συνολικά 34 άτομα και βεβαιώθηκαν 5 πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα, κατά τη διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

- 12 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
Μεταξύ αυτών:
- 32χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, χθες το μεσημέρι, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 679 γραμμαρίων.
- δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, χθες το απόγευμα, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μικροδέμα κοκαΐνης 12,2 γραμμαρίων, άγνωστη ουσία πρόσμιξης βάρους 70,2 γραμμαρίων, ένα πιστόλι που περιείχε γεμιστήρα με οκτώ σφαίρες, 13 σφαίρες, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 κινητά τηλέφωνα και 1 πρέσα μηχανική.

 - 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 49χρονου, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, χθες το βράδυ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 19 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης 79 μηνών, για παράβαση υποχρέωσης για διατροφή κατά συρροή.

- 10 άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής

- 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, χθες το βράδυ, στην περιοχή της Νεάπολης, 17χρονο αλλοδαπό διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 186 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 - 5 άτομα για απόπειρες κλοπών και κλοπή.  

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 5 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.