Skip to main content

Σήμερα το 10ο Ποδηλατικό Καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Το 10ο Ποδηλατικό Καρναβάλι με θέμα “Η Απελευθέρωση των Ζώων” θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή γιορτή με Live Κουβανέζικα κρουστά TIMBALOCA & δρώμενο Art e Danza - Cuban Project + DJ Sets Alex & Γυμνός Ποδηλάτης + Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου + Δώρα + Προβολές + Ποτό + Φαγητό + Εκπλήξεις.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

«Μεταμφιεζόμαστε ζωάκια, σατιρίζουμε, ευαισθητοποιούμαστε... διασκεδάζοντας σε μια φανταχτερή ποδηλατική παρέλαση και μια ανοιχτή γιορτή που ακολουθεί για όλο τον κόσμο».

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αυτοοργανωμένη οικολογική εκδήλωση, στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, τροχοπεδιλατιστών, και αποκριάτικων μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, συμβολικού και σατιρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Η Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεότερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει και την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου.