Skip to main content

Συνάντηση Ευθυμίου-Καρανίκα - «Στέκομαι αρωγός για την ενίσχυση επιχειρήσεων, εργαζομένων

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Καρανίκα συναντήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Άννα Ευθυμίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της βουλευτή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Άννα Ευθυμίου αρχικά επισήμανε την ανάγκη για εξάντληση όλων των ορίων της οικονομίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ίδια, «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν επενδύσεις άμεσης απόδοσης στην οικονομία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο ως βασικός πυλώνας του σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου». Με βάση αυτό η Άννα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι «ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δυνατότητων, στέκομαι αρωγός, καταθέτοντας τις προτάσεις μου στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων. Με γεμίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση πως η πρότασή μου για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που μετατρέπουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων από μερική απασχόληση σε πλήρη γίνεται πράξη, με στόχο την αντιμετώπιση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης».

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καρανίκας, τόνισε πως το ελληνικό εμπόριο έχει δυναμισμό και όραμα για το μέλλον, ώστε να αποτελέσει έναν από τους καταλύτες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα του εμπορικού κόσμου να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν από τους κλάδους-πρωταγωνιστές, διαχέοντας τα οφέλη της δικής του ανάκαμψης στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας», υπογράμμισε και επισήμανε τη σπουδαιότητα της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, αλλά και στην ανάγκη για επίσπευση της ενεργειακής αναβάθμισης των ΜμΕ.

Στην κατεύθυνση της ενεργειακής και ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, η κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε και στην έναρξη του προγράμματος «Έξυπνη Μεταποίηση», που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όπως σημείωσε η ίδια, μέσω της αναβάθμισης του παραγωγικού εξοπλισμού και των υποδομών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με οικονομική ενίσχυση για επενδύσεις σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης, ρομποτικής και  τεχνητής νοημοσύνης, οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας τους και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Τέλος, σχετικά με τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και κυρίως της μικρομεσαίας, η βουλευτής αναφέρθηκε και στην πρότασή της που έχει διατυπώσει δημόσια και επανειλημμένα για επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων στο ελληνικό δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία για το σύνολο των οφειλών τους. «Θεωρώ σημαντική την επανεξέταση του μέτρου αυτού, αφού ληφθούν υπόψη οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις και εξαντληθούν οι οικονομικές δυνατότητες, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και ενεργές την επόμενη μέρα της ενεργειακής κρίσης, τόσο για την στήριξη της οικονομίας όσο και των εργαζόμενων», κατέληξε.