Skip to main content

Συνέχιση της επιδότησης των τόκων για ένα τρίμηνο ζητά ο ΣΒΕ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος ζητά διευκρινίσεις όσον αφορά το πρόγραμμα δανειοδότησης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 80%.

Τη συνέχιση της επιδότησης των τόκων για τουλάχιστον 3 μήνες ζητά ο ο ΣΒΕ με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «θα θέλαμε να επανέλθουμε στην πρότασή μας για συνέχιση της επιδότησης των τόκων για τουλάχιστον 3 μήνες, με δεδομένη τη θετική ανταπόκριση των επιχειρήσεων στο μέτρο αυτό. Παρακαλούμε για την υποστήριξή σας, στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς, εκτιμούμε ότι, η επέκταση αυτή θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση των επιχειρήσεων, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Όσον αφορά το πρόγραμμα δανειοδότησης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 80%, ο ΣΒΕ αναφέρει πως για την επιτυχή χρήση του προγράμματος θα πρέπει να διευκρινιστεί το θέμα που αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Σχετικά με το θέμα αυτό, πιστεύουμε ότι, η διατήρηση των θέσεων εργασίας θα πρέπει να υπολογιστεί στη βάση του συνολικού αριθμού των θέσεων εργασίας στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υπολογισμού δε λαμβάνει υπόψη του τα μέτρα που αφορούν σε μείωση ωρών εργασίας, όπως μεταξύ άλλων, οι αναστολές, οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, τα προβλεπόμενα στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, κλπ.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.